Nu er der flertal i to udvalg: Københavns Kommune skal droppe omstridt leverandør

Et flertal i både Socialudvalget og i Sundheds- og Omsorgsudvalget har besluttet, at kontrakten med dagligvareleverandøren Intervare bør ophæves med et varsel på fire uger. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune er klar til at droppe samarbejdet med moderselskabet til Nemlig.com. Arkivfoto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skridt for skridt trækker det op til en fyring af moderselskabet til Nemlig.com, Intervare, som leverandør af dagligvarer til ældre og udsatte i Københavns Kommune.

Torsdag aften oplyser kommunens Sundheds- og Omsorgforvaltning, at et flertal i både Socialudvalget og i Sundheds- og Omsorgsudvalget har besluttet, at kontrakten med dagligvareleverandøren bør ophæves med et varsel på fire uger.

Beslutningen skal dog en tur forbi Borgerrepræsentationen, før den er endeligt vedtaget, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der først vil ligge en egentlig beslutning 3. februar 2022.

Ifølge kommunen skyldes den politiske flertalsbeslutning i de to udvalg, at der er »systematisk underbetaling og ringe arbejdsvilkår for chaufførerne i virksomheden Intervare A/S«, og at det skal »resultere i en ophævelse af kontrakten« med virksomheden.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) kalder det en »rigtig ærgerlig sag«, som hun »helst havde været foruden«.

Det var Politiken, som i fjor afslørede en række forhold, der fik Københavns Kommune til at undersøge forhold som underbetaling, manglende ferie samt arbejdsdage på op til 12 timer hos de chauffører, der leverer dagligvarer til borgere i kommunen.

I en pressemeddelelse skrev Intervare onsdag aften, at selskabet ikke mener, at Københavns Kommune kan afslutte samarbejdet før udløbet af kontraktperioden.

»Jeg er glad for, at vi har haft mulighed for at forklare os for politikerne i Socialudvalget i Københavns Kommune, inden de skal behandle vores sag politisk. Og jeg er fortrøstningsfuld i forhold til det videre forløb,« skrev Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i Intervare, i meddelelsen.

Til Politiken sagde han onsdag, at Intervare vil lægge sag an mod Københavns Kommune for at få de betalinger, som kommunen har tilbageholdt.