Nu er anden etape af FN-byen klar

600-700 medarbejdere gør klar til at rykke ind i sidste del af FN-byen på Marmormolen ved Nordhavn.

Anden og sidste etape af den store FN-by på Marmormolen ved Nordhavn er nu klar og kan snart tage imod 600-700 FN-ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anden og sidste etape af den store FN-by på Marmormolen ved Nordhavn er nu klar og kan snart tage imod 600-700 FN-ansatte.

Det sker et år efter, at omkring 1.000 FN-medarbejdere blev samlet i første etape af det stjerneformede og cirka 52.000 kvadratmeter store kompleks - og et halvt år efter, at FN-byen blev officielt åbnet af blandt andre FN-generalsekretær Ban Ki-Moon, dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Bygherre er udviklingsselskabet By & Havn, som i sommer måtte overtage færdiggørelsen af anden etape af FN-byen, da entreprenørkoncernen E. Pihl & Søn gik konkurs.Miljøduks

Den færdige ejendom overdrages til Harbour P/S, et partnerskab hvor By & Havn er lillebror med 8,5 procent, mens pensionskasserne ATP og PensionDanmark hver ejer 45,75 procent. P/S’et udlejer lokalerne til den danske stat, som stiller dem til rådighed for FN, der har valgt at placere hovedsæder og kontorer for i alt otte af sine underorganisationer her.

Andetsteds på Nordhavn har børnehjælpsorganisationen Unicef et stort, nybygget lager.

Det store FN-kompleks har netop fået platinudgaven af det amerikanske LEED-miljøstempel – ejendommen har blandt andet lavt energiforbrug, solceller på taget og opsamler regnvand til toiletskyl.Bydel med 40.000

På nabobyggefeltet bliver der opført lejligheder, mens den inderste del af Marmormolen er gjort klar til kontorbyggeri og eventuelt hotel.

Samlet skal Nordhavn med tiden have 40.000 arbejdspladser og lige så mange indbyggere. Ifølge By & Havn kommer alene FN-byen i løbet af i år op på 1.600-1.700 job.I det nærliggende Århusgadekvarter er By & Havn som tidligere omtalt af Berlingske Business Ejendomme tæt på at kunne melde udsolgt af jord og byggeretter, og i 2019 skal et metrospor med to stationer åbne.