Nu begynder sagen mod Milliardærklubbens bankfolk

I dag begynder retssagen mod de tidligere topfolk i den krakkede velhaverbank, Capinordic, hvor Finansiel Stabilitet håber på at få dækket 400 mio. kr. af det tab, banken påførte samfundet.

Steen Bryde (tv.) og Lasse Lindblad, der var primusmotorer bag velhaverbanken Capinordic Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østre Landsret åbner i dag sagen, hvor statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, kræver 400 mio. kr. af den tidligere ledelse i velhaverbanken Capinordic Bank. Det er den tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov, bestyrelsesmedlemmet Lasse Lindblad og direktør Henrik Juul, som er blevet trukket i retten.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Vi rejser sådan en sag her, fordi vi tror, at der er en god mulighed for at vinde den. Og det gør vi, fordi vi så også kan få reduceret det tab, som skatteborgerne og de øvrige banker har lidt i forbindelse med Capinordic,« siger Finansiel Stabilitets adm. direktør, Henrik Bjerre-Nielsen til dagbladet Børsen.

Ifølge Børsens oplysninger vil Finansiel Stabilitets advokater i retten argumentere for, at Capinordics kreditgivning skete på et uforsvarligt grundlag, og at de tre topfolk var ansvarlige for en rådden kultur i banken.

Capinordic Bank var frem til krakket i 2010 en velhaverbank med den såkaldte Milliardærklub - med blandt andre den forhenværende IT-milliardær Erik Damgaard, spekulanten Steen Bryde og ejendomsmatadoren Ole Vagner - i hovedrollen.

Sagen kommer til at vare 40 retsdage og dommen ventes til næste år.