Nu åbner hovedstadens nye butikspark

Torsdag får hovedstadsområdet ny butikspark med store forretninger. Der er bygget for en kvart milliard.

Knap en halv snes forretninger og en fastfood-restaurant får det nye butiksområde i Glostrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Torsdag er der officiel åbning af første etape af et butiksområde i Glostrup med foreløbig en stor Biltema-butik, Harald Nyborg, Jysk, Maxi Zoo og en Netto-dagligvareforretning.

Området har ikke fået noget navn, men udgør en retailpark, altså et indkøbsområde med større butikker.

»Resten af projektet er klar over sommeren, og samlet er der tale om en projektværdi omkring 250 millioner kroner,« siger Jan Riis Nielsen, administrerende direktør i Daugaard Pedersen, der er ejendomsudvikler og totalentreprenør med base i Kolding.

Grunden på 28.000 kvadratmeter – eller knap fire fodboldbaner – husede i mange år Peugeots importør og blev overtaget fra projektudvikleren Oskar Jensen. Byggeriet omfatter 14.000 kvadratmeter, og første etape på 11.000 kvadratmeter består af butikker og 1.000 kontorkvadratmeter. En lille bid af dem napper Daugaard Pedersen selv for at få et brohoved i Storkøbenhavn.

Anden etape på 3.000 kvadratmeter kommer til at huse Skousen Hvidevarer, Vordingborg Køkkenet og en fastfoodrestaurant.

Daugaard Pedersen beholder de fleste kvadratmeter som udlejer, mens tre af de største lejere, Netto, Harald Nyborg og Biltema, har ønsket at eje deres egne mursten.

Butiksområdet ligger på Hovedvejen – også kendt som Roskildevej - med et Bauhaus-byggemarked og El-giganten blandt naboerne. Inden for få kilometers radius ligger også Glostrup Shoppingcenter, Rødovre Centrum og - fra efteråret - det kommende BIG i Herlev med 25-30 forretninger. BIG er hidtil blevet kaldt DISA Shopping efter den grund, hvor industrivirksomheden DISA i årevis havde produktion.

Se billedserie fra seneste udvidelse af Rødovre Centrum (efteråret 2013)

Læs om planerne for det kommende Herlev-center