NTR vurderer fortsat mulighederne

NTR Holding fortsætter bestræbelserne på at få nye aktiviteter. Det er en formulering, der går igen fra de foregående regnskabsmeddelelser fra vågeblusselskabet.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- I perioden siden udsendelsen af årsregnskabsmeddelelsen for 2009 er vurderingen af konkrete investeringsmuligheder fortsat, uden at der på nuværende tidspunkt er taget stilling til disse, slkriver NTR i meddelelsen.

Koncernen realiserede i årets første tre måneder et underskud på 0,5 mio. kr. Selskabets midler har i perioden været placeret på pengemarkedet og med de lave renter, der kan opnås her, har det ikke givet dækning for selskabets administrationsomkostninger.

Egenkapitalen pr. 31. marts lyder på 110,9 mio. kr. svarer til en indre værdi pr. aktie på 60 kr.

Moderselskabet råder over 90 mio. kr. i likvide midler - før betaling af udbytte - som umiddelbart kan anvendes til investering i nye aktiviteter. I alt råder koncernen over 106 mio. kr. Det ventes dog at torsdagens generalforsamling vedtager at udbetale et udbytte på kr. 5 pr. aktie, svarende til 9,7 mio. kr. Herefter disponerer moderselskabet over 80 mio. kr., som umiddelbart er til disposition for investeringer i nye aktiviteter.

AfviklingAfviklingen af de tidligere entreprenøraktiviteter i R+S Baugesellschaft er forløbet som forventet, og omkostningerne herved er dækket af tidligere års hensættelser og påvirker dermed ikke koncernens resultat.

Forløbet bekræfter formodningen om, at afviklingen af selskabet kan gennemføres uden tilførsel af likviditet fra modersel-skabet.

for hele året ser NTR koncernen et resultat som "på afgørende vis blive påvirket af fremtidige beslutninger om koncernens aktiviteter". Indtil da vil koncernens likvide midler på omkring 114 mio. kr. være investeret kortfristet uden risikoeksponering.

Uden ændringer i koncernens aktiviteter forventes der realiseret administrations-omkostninger på omkring 2,5 mio. kr.