Novozymes-topchef: Ny finansdirektør har en stærk international profil

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen.
Læs mere
Fold sammen

Novozymes har ansat østrigeren Prisca Havranek-Kosicek som ny finansdirektør, og hun er blevet valgt på sin internationale erfaring og viden om branchen.

Det fortæller enzymkoncernens administrerende direktør, Peder Holk Nielsen.

- Vi har kigget på rigtig mange stærke kandidater - primært europæiske - og ud af dem var vi i sidste ende nede på tre kandidater, som efter min vurdering alle kunne have passet fint ind som finansdirektør i Novozymes.

- Prisca har vi valgt, fordi hun har et stærkt cv, og så har vi en rigtig god fornemmelse af, at hun rent værdimæssigt vil passe godt ind, siger Peder Holk Nielsen, der fortæller, at han personligt har talt med omkring ti kandidater.

Prisca Havranek-Kosicek er østrigsk statsborger og har senest været finansdirektør hos rejsekoncernen Kuoni, hvor hun stoppede i november.

Tidligere har hun været hos hollandske DSM, der blandt andet producerer enzymer ligesom Novozymes.

- Hun har en bred erfaring fra forskellige finansfunktioner i flere store virksomheder rundt i verden - herunder DSM, som ligner os en hel del - og det vil være et godt indspark i Novozymes, siger Peder Holk Nielsen.

I et halvt år har Novozymes været uden finansdirektør, efter at Benny Loft i juni blev fyret på foranledning af netop Peder Holk Nielsen.

Processen med at finde en afløser har ifølge Novozymes-topchef ikke varet længere end forventet.

- Ting tager tid. Jeg er altid håbløst ambitiøs, og der var et tidspunkt i juli, hvor jeg troede, at vi ville have lukket det i slutningen af september, men nu blev det så december i stedet.

- Der har ikke været overraskelser i processen, men det tager tid, når man skal have så mange kalendere til at gå op, siger han.

Siden Benny Loft stoppede, har Peder Holk Nielsen haft titel som finansdirektør. Med en ny finansdirektør på plads håber han, at der nu kan komme fokus på andre ting end den daglige drift.

- Jeg har mere været finansdirektør af navn end af gavn, for vi har en stærk finansfunktion, som har kunnet løse opgaverne.

- De sidste seks måneder vil det være fair at sige, at der har været fokus på driften, og vi har ikke taget nye initiativer, men nu hvor Prisca kommer ind, så er jeg ret sikker på, at der kommer nye idéer ind, siger Peder Holk Nielsen.

Prisca Havranek-Kosicek starter i Novozymes 1. februar. Hun bor i øjeblikket i Schweiz, men flytter snart til Danmark med sin familie.

/ritzau/FINANS