Novozymes tjener på kinesisk forskning

Den danske enzym-producent Novozymes har i dag op til 90 forskere ansat i Kina. Kinesiske forskning kan kvalitetsmæssigt let konkurrere med dansk, lyder det fra koncernchef Per Falholt.

Novozymes satser mere og mere på forskning i Kina. Kvaliteten er forskerne er høj og prisen lidt lavere end i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdsomhed, loyalittet, stærke faglige kompetencer og en evne til at lære at være kritiske. Det er blandt de egenskaber, danske Novozymes hæfter på sine kinesiske forskere. Selskabet har været aktiv i Kina siden midten af 90'erne, og har i dag op mod 90 kinesiske forskere ansat. Og satsningen på Kina har vist sig at være helt rigtigt, for landet er i dag et af selskabets vigtigste markeder.

Det fortæller koncernchef med ansvar for forskning og udvikling i Novozymes, Per Falholt, i dette indslag. Se indslaget her.

For Per Falholt er det ikke unormalt at opleve fordomme om, at kineserne er mindre kritiske og selvstændige end danske forskere. Den fordom bliver dog gjort til skamme af Per Falholt i indslaget.
Novozymes oplyser, at de ikke planlægger at flytte danske forskerstillinger til Kina. Men at væksten i forskning i selskabet i de kommende år vil finde sted i Kina.