Novozymes tabte knap 8 milliarder i markedsværdi efter droppede mål

Enzymkoncernen Novozymes kunne ved markedets lukning tirsdag konstatere, at selskabet i løbet af dagen er skrumpet med 7,8 mia. kr. i markedsværdi.

Novozymes koncernchef Peder Holk Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne vendte dagen igennem tommelfingeren nedad og solgte ud af selskabet aktie, efter at Novozymes fra morgenstunden - i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal - så sig nødsaget til at droppe sine vækstmål frem mod 2020.

Novozymes-aktien endte dagen med et fald på 8,5 pct. til 268,50 kr., hvilket mindskede selskabets markedsværdi til 84,1 mia. kr.

Til sammenligning havde selskabet mandag eftermiddag en markedsværdi på 91,9 mia. kr.

Enzymkoncernen oplyste tidligere på dagen, at den med al sandsynlighed må opgive sit mål om en årlig vækst på 8-10 pct. frem til 2020.

Koncernen, der leverer enzymer til en lang række industrier, venter nu en vækst på 3-5 pct. i 2016 stigende til 6-7 pct. i perioden 2017 til 2020.

- Det har været synligt i et stykke tid, at der er nogle kraftige modvinde i forhold til de ambitioner om at vokse så meget. Det er ikke mere end et år siden, at man tog de langsigtede forventninger ned til 8-10 pct., siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank.

- 2015 har bare rent markeds- og forretningsmæssigt været et rigtigt dårligt år for Novozymes. Der er rigtig mange udefrakommende faktorer, der rammer negativt. Men derfor skal man jo stadig sluge nyheden, når det nu kommer fra dem selv i dag, siger han.

Derudover var regnskabet for fjerde kvartal også til den svage side, hvor især salgsvæksten var lavere end forventningerne blandt aktieanalytikerne.

TV: Olieprisen knuser Novozymes' vækstplaner