Novozymes: Sukker kan erstatte plastic

Stigende interesse for at markedsføre produkter som bæredygtige, siger direktør Steen Riisgaard.

Coca-Cola er en af de producenter, som allerede markedsfører bæredygtig emballage som afløser for plasticprodukter. Fold sammen
Læs mere
Foto: LYNN BO BO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stor interesse fra industrien for at erstatte plastic-produkter fremstillet på basis af olie med produkter, som er produceret ved hjælp af andengenerations sukkerprodukter. Det siger Novozymes' administrerende direktør Steen Riisgaard på et presseseminar torsdag.

- Vi ser en stigende interesse fra store selskaber, som vil markedsføre deres produkter med prædikatet, at de er bæredygtigt produceret, siger Steen Riisgaard.

Novozymes-topchefen peger på selskaber som Coca-Cola, Pepsi, Nestle, Danone og Heinz i fødevareindustrien og Canon, AT&T og Fujitsu i elektronikindustrien og Ford, Toyota og Mazda i autoindustrien.

Det er især plasticprodukter, som kan fremstilles på baggrund af planteaffald på samme måde som anden generations bioethanol.

Der går dog et stykke tid endnu, inden man kan se effekten af produktionen af andengenerations-sukkerprodukter.

- Der går nok 10 år, inden at vi kan tale om en effekt i markedet, og 20 år inden det virkelig batter, siger Steen Riisgaard, der peger på, at man allerede i dag kan se Coca-Cola plastikflasker markedsført i visse markeder som værende delvist bæredygtigt produceret.