Novozymes: Stærkt momentum styrker vores tro på Bioenergi

Andet kvartal bød på en organisk vækst på hele 20 pct. i Novozymes' forretningsdivision Bioenergi, og fremgangen betyder øgede forventningerne til salget for hele 2018.

Foto: Sophia Juliane Lydolph. Andet kvartal bød på en organisk vækst på hele 20 pct. i Novozymes' forretningsdivision Bioenergi, og fremgangen betyder øgede forventningerne til salget for hele 2018.
Læs mere
Fold sammen

Det fortæller Prisca Havranek-Kosicek, finansdirektør for Novozymes, efter selskabets regnskab for andet kvartal.

»Væksten er drevet af både Nordamerika og Latinamerika, hvor ethanolproduktionen bliver udvidet i Brasilien.«

»Det er et exceptionelt godt kvartal, det skal man også have med i ligningen, men når det er sagt, er vi meget tilfredse, for det viser, at de nye produkter - herunder et gærprodukt - vi har sendt på markedet, er blevet godt modtaget. Det betaler sig at skræddersy produkter til kunderne i den industri,« siger Prisca Havranek-Kosicek.

Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet en vækst på 6,9 pct., og den mest positive analytiker havde ventet 14 pct. For halvåret er væksten på 14 pct.

»Vi forventer, at væksten for hele året bliver højere, end vi gjorde tidligere på året, og det skyldes det gode momentum, vi ser i øjeblikket,« siger Prisca Havranek-Kosicek.

Hun nævner dog, at væksten kan blive påvirket af ny lovgivning på det amerikanske marked, hvor en ændring af reglerne for, hvor meget bioethanol der må være i benzinen, har været på dagsordenen.

En del diskussionerne har gået på tillade salg af benzin med op til 15 pct. bioethanol hele året - kendt som E15-benzin.

I dag er det ikke lovligt at sælge benzin nogle måneder om sommeren. I juni blev et nyt lovforslag dog sparket til hjørne.

»Der er i øjeblikket en del diskussioner omkring lovgivningen for bioethanol i USA, og udfaldet af det kan ende med at påvirke os positivt såvel som negativt,« siger Prisca Havranek-Kosicek.

Novozymes skriver i regnskabet, at sammenligningstallene for Bioenergi i andet halvår bliver mere udfordrende, end tilfældet har været i første halvdel af året.

Salget lød i hele tal på 695 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet 644 mio. kr. I andet kvartal sidste år lød omsætningen i divisionen på 628 mio. kr.

/ritzau/FINANS