Novozymes ser store muligheder i Kina

Grøn kinesisk femårsplan åbner for forretningsmuligheder. Novozymes ser lyst på fremtiden for andengenerations-ethanol i det store land.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes ser store muligheder for yderligere udvikling af bioethanol i Kina. Vurderingen kommer, efter at enzymkoncernen har deltaget i flere kongresser med deltagelse af blandt andet Kinas præsident Hu Jintao, der i en tale på kongressen Boao Forum 2011 erklærede, at Kina vil fortsætte med implementeringen af den statslige politik om bæredygtigt ressource-forbrug og beskyttelse af miljøet gennem en bæredygtig udvikling ved brug af øget energieffektivitet, reduceret drivhusgasemissioner og udvikling af "cirkulær økonomi", der er den kinesiske formulering for "genbrug".


Novozymes er overbevist om, at innovation, partnerskaber og bæredygtig udvikling kan sætte yderligere gang i biobrændstofindustrien i Kina, og koncernen peger på Kinas nye femårsplan, som sætter et mål for vedvarende energiforbrug i landet til 11,4 pct. i 2015. Femårsplanen indeholder også politiske initiativer og har bioteknologi og ny energi opført som »strategiske nye industrier".

- Det meste af den vækst, vi ser i Asien kommer klart fra Kina, siger Michael Christiansen, der er administrerende direktør i Novozymes China.

Michael Christiansen påpeger, at dette forhold viser den kinesiske regerings "grønne" vilje og åbner store muligheder for bæredygtige industrier som bioethanolindustrien.

Novozymes samarbejder allerede med COFCO og Sinopec om kommercialisering af de ny biobrændstoffer i Kina. Partnerne er i gang med opbygningen af et 2.generations bioethanol-demonstrationsanlæg, som ventes færdigt senere i år.

Flemming Kruhøffer 45 33 30 03 35 Ritzau Finans