Novozymes sætter nye mål for ambitiøs joint venture

Novozymes og Monsanto, der er partnere i joint-venturet BioAg, har sat et nyt mål for udbredelsen af selskabets mikrober i de næste ti år. Det oplyser Novozymes i en meddelelse.

Science Manager ved Novozymes, Lee Murphy, står her og tester vaskepulver med og uden enzymer. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet sætter som mål, at selskabets mikrober vil blive anvendt på 250-500 millioner acres i 2025, hvilket vil svare til 25-50 pct. af al amerikanske landbrugsjord. I øjeblikket bliver alliancens produkter brugt på omkring 65 mio. acres.

Det er første gang, at BioAg-alliancen sætter et konkret mål op, siden alliancen blev dannet i december 2013.

- Målet afspejler en tro på en fortsat stigende efterspørgsel af eksisterende og opdaterede produkter samt helt nye produkter, skriver Novozymes.

I det netop offentliggjort regnskab for tredje kvartal er BioAg hovedansvarlig for fremgangen i Novozymes' division Landbrug og Foder.

Novozymes' salg inden for forretningsområdet Landbrug og Foder steg i tredje kvartal af 2015 til 465 mio. kr. fra 387 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Det var bedre end ventet blandt analytikerne ifølge Ritzau Estimates.

Divisionen omfatter salg af foderenzymer og mikroorganismer til akvakultur og landbrug (BioAg).

- Salgsvæksten skyldes særdeles gode resultater inden for BioAg og et moderat positivt bidrag fra foder. I tredje kvartal steg salget organisk 20 pct. i forhold til tredje kvartal sidste år, især drevet af BioAg, skrev selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.

BioAg-alliancen fik som ventet gavn af en kraftig udvikling i salget i Nordamerika, blev det videre konstateret i regnskabet.