Novozymes renser ud i toppen

Novozymes ændrer i sin topledelse og opretter tre nye divisioner. To direktører forlader deres poster og bliver erstattet af to andre, interne Novozymes-folk. Ændringerne koster mellem 60-70 mio. kr., oplyser selskabet.

Novozymes' topchef, Peder Holk Nielsen, rokerer om i selskabets ledelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Novozymes har valgt at ændre i sin struktur og opretter tre nye divisioner. Det sker, fordi selskabet vil styrke sin evne til at levere mere innovation til kunderne med større kommerciel effekt, oplyser Novozymes i en pressemeddelelse.

De tre divisioner kommer til at hedde: Household Care & Technical Industries (vaskemidler og tekniske industrier), Agriculture & Bioenergy (landbrug og bioenergi) samt Food & Beverages (føde- og drikkevarer). Derudover opretter Novozymes en ny central forsknings- og innovationsenhed, der skal dække hele spektret fra tidlig forskning til færdige løsninger.

Til at lede de tre divisioner har Novozymes udpeget tidligere salgsdirektør Tina Sejersgård Fanø som koncerndirektør for Agriculture & Bioenergy, tidligere salgsdirektør Anders Lund som koncerndirektør for Household Care & Technical Industries og tidligere koncerndirektør for Business Operations Andrew Fordyce som koncerndirektør for Food & Beverages.

Ændringerne betyder, at Per Falholt, der tidligere var koncerndirektør med ansvar for forskning & udvikling, træder ud af direktionen.Han fortsætter dog i Novozymes som konsulent med fokus på teknologiudvikling. Thomas Nagy, der tidligere var koncerndirektør med ansvar for Supply Operations, forlader som en konksekvens af ændringerne sin post i Novozymes.

»Vi kan gøre en endnu større forskel med vores biologiske løsninger, end vi gør i dag. Vi har ikke realiseret vores fulde vækstpotentiale. Med de ændringer, vi har lavet i organisationen i dag, vil vi kunne levere mere slagkraftig innovation til vores kunder hurtigere og samtidig øge vores fleksibilitet, så vi kan reagere effektivt på markedets behov. Dette vil styrke vores teknologiske og markedsmæssige førerposition. Som følge af ændringerne vil Per Falholt og Thomas Nagy træde ud af direktionen. Jeg vil gerne sige tak til dem begge for deres lange karriere i Novozymes og deres markante bidrag til at gøre Novozymes førende inden for industriel bioteknologi på globalt plan,« siger Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen i en meddelelse.

Novozymes vurderer, at de samlede omkostninger til ændringer i selskabet vil blive 60-70 mio. kr.