Novozymes partner i Al Gores klimakamp

Novozymes har allieret sig med Al Gore i kampen mod CO2-udslip: Resten af dansk erhvervsliv skal med, siger direktør Steen Riisgaard.

Novozymes mødtes med den tidligere amerikanske præsidentkandidat og nuværende miljøforkæmper Al Gore, da han var i Danmark i sidste uge.

Årsagen var ifølge administrerende direktør Steen Riisgaard, at Novozymes vil deltage aktivt i Al Gores plan for en generel nedbringelse af industriens CO2-udledning på verdensplan.

- Sammen med resten af dansk erhvervsliv kan vi bidrage væsentligt i Al Gores plan for at CO2-udledningskurven kan knækkes, siger han til RB-Børsen.

I den langvarige debat om drivhuseffekten vil Novozymes på den måde henlede opmærksomheden på, at selskabets enzymprodukter kan være med til at mindske CO2-udslippet - blandt andet når enzymerne bruges i forbindelse med biobrændstof.

Konkret vil Novozymes gå forrest ved blandt andet at oprette en hjemmeside, hvor dansk erhvervslivs samlede indsats mod CO2-udledning fremgår.

- Jeg er sikker på, at vi kan få resten af det danske erhvervsliv med, fordi det har jo en kolossal signalværdi at markere sig som en grøn industri, siger Steen Riisgaard.

Hjemmesiden forventes i fuld drift i løbet af et par måneder.

RB-Børsen