Novozymes overvejer at appellere tabt patentsag i USA

Der kan være udsigt til mere juridisk tovtrækkeri mellem Novozymes og amerikanske U.S. Waters, efter at den danske enzymgigant har tabt en patentsag og skal hoste op med 48 mio. kr.

Arkivfoto: Der kan være udsigt til mere juridisk tovtrækkeri mellem Novozymes og amerikanske U.S. Waters, efter at den danske enzymgigant har tabt en patentsag og skal hoste op med 48 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Novozymes oplyser, at selskabet muligvis vil appellere afgørelsen, som handler om produktet Phytaflow, der bliver brugt i gæringsprocesser.

»Novozymes mener ikke, at U.S. Waters patenter er gyldige og overvejer at appellere afgørelsen. Novozymes er sikker på, at brugen af Phytaflow i gæringsprocesser ikke krænker noget gyldigt patent, og vi forventer at kunne fortsætte salget af Phytaflow og produkter med fytase (foderenzym, red.) iblandet,« skriver Novozymes i en mail til Ritzau Finans.

Novozymes vandt ellers i første omgang patentsagen i sommeren 2015, da en domstol afviste anklagerne fra U.S. Water, der dog valgte at anke afgørelsen.

I denne runde blev Novozymes kendt skyldig i at have krænket U.S. Waters' patenter angående en måde at bekæmpe aflejring af uopløselige affaldsstoffer i ethanolproduktion.

»Novozymes er skuffet over afgørelsen i den amerikanske retssal, hvor en jury har afgjort, at salget af Phytaflow, der bruges i gæringsprocesser, krænker U.S. Waters patent. Novozymes beskrev anvendelsen af fytase i en patentansøgning i år 2000, syv år før U.S. Waters,« skriver Novozymes.

Phytaflow var ifølge domstolen i Wisconsin, der har behandlet sagen, i strid med to patenter vedrørende U.S. Waters' Phytout-teknologi, der blev patenteret i 2013.

Novozymes' division for salg af enzymer til bioenergibranchen omsatte sidste år for knap 2,4 mia. kr.

/ritzau/FINANS