Novozymes overtrumfer analytikere med 2013-prognose

Novozymes forudser i det nye regnskabsår 2013 en salgsvækst på 4-7 pct. i danske kroner og lægger sig dermed på niveau med analytikernes forventninger til salgsudviklingen.

Læs mere
Fold sammen

Novozymes forudser i det nye regnskabsår 2013 en salgsvækst på 4-7 pct. i danske kroner og lægger sig dermed på niveau med analytikernes forventninger til salgsudviklingen.

Analytikerne troede før regnskabet ifølge SME Direkt på et salg på 12,04 mia. kr., svarende til en vækst på 7 pct., men flere havde forudset, at Novozymes vanen tro nok ville melde forsigtigt ud - også fordi selskabet inden længe får ny topchef, når Peder Holk Nielsen afløser Steen Riisgaard 1. april.

Efter at have været begunstiget af medvind på valutasiden sidste år, forudser flere analytikere, at det modsatte bliver tilfældet i 2013, hvor Novozymes regner med en vækst i lokal valuta på 5-8 pct. Endelig forudser enzymproducenten en organisk salgsvækst på mellem 5 og 8 pct. i 2013.

For resultatet af primær drift spår Novozymes en fremgang på 4-7 pct. i det nye regnskabsår, og periodens resultat efter skat ses vokse med 6-9 pct. Endelig ventes en EBIT-margin på cirka 24 pct. Forventningerne til fremgangen i driftsresultat og bundlinje er højere end dem, analytikerne havde forud for regnskabet.

Til sammenligning var konsensus blandt analytikerne målt på medianen af de op til 13 estimater, som SME Direkt har indsamlet, et driftsresultatet (EBIT) på 2843 mio. kr., svarende til en vækst på 3,5 pct. fra 2012, og et overskud efter skat på 2126 mio. kr., hvilket indikerer en fremgang på 5 pct. fra 2012. Endelig havde analytikerne regnet sig frem til, at EBIT-marginalen ville lande på 23,7 pct. i 2013.