Novozymes opfører kæmpe forskningscenter nord for København

Novozymes planlægger nyt forskningscenter med plads til 800 medarbejdere i Lyngby nord for København. Planen er at skabe et globalt centrum for bioteknologisk forskning og forretningsudvikling.

Novozymes vil opføre et stort forskningscenter ved Lyngby, 13 kilometer nord for København. Fold sammen
Læs mere

Novozymes har netop købt et 140.000 kvadratmeter stort areal ved Lyngby, 13 kilometer nord for København, hvor selskabet vil opføre et nyt center til forskning og forretningsudvikling. Det skriver Novozymes i en meddelelse.

»Det her er en investering i fremtiden, hvor den nye innovations-campus vil blive en hjørnesten i vores globale forskning. I Novozymes er vi drevet af innovation, og centret skal være med til at styrke vores vækst med banebrydende bioteknologi,« siger Per Falholt, forskningsdirektør i Novozymes.

Novozymes investerer årligt omkring 14 pct. af omsætningen i forskning og har udviklet over 100 forskellige enzymer, siden selskabet blev udskilt fra Novo Nordisk og røg på børsen for 15 år siden. Selskabet udvikler såkaldte bioteknologiske løsninger, som blandt andet skal erstatte fossile brændstoffer og skabe sundere fødevarer.

»Med placeringen i Lyngby og tæt på DTU er det vores ambition at skabe en global magnet inden for bioteknologisk forskning. Vores nye campus bliver på den måde et vigtigt led i at skabe de bedste forudsætninger for at udvikle vores produkter samtidig med, at det vil danne en fantastisk ramme for vores medarbejdere,« siger Per Falholt.

Mere end 20 pct. af Novozymes’ 6.500 medarbejdere er ansat inden for forskning og udvikling. I Danmark har Novozymes 2.700 ansatte. Novozymes forventer, at indvielsen af det nye forskningscenter vil finde sted i 2018.

Selskabet har valgt ikke at offentliggøre købsprisen på den 140.000 kvadratmeter store grund.