Novozymes nedjusterer efter dollarfald

Novozymes må nedjustere forventninger til deres vækst og salg og dollarens fald.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

En faldende dollarpris gør ondt på enzymvirksomheden Novozymes, som er dybt afhængige af det amerikanske marked.

Novozymes nedjusterer forventninger til salg og overskud i danske kroner, fordi dollaren er faldet i pris over for den danske krone de seneste måneder. Novozymes ser nu en salgsvækst på 1-4 pct. mod tidligere 3-6 pct. Forventningerne til driftindtjening er nu på 1-4 pct. mod tidligere 3-6 pct. Det fremgår af det friske regnskab for andet kvartal.

»Forventningerne til udviklingen målt i danske kroner justeret som følge af svagere valutaer, især dollaren,« skriver Novozymes i regnskabet.

I lokale valutaer fastholder Novozymes forventningerne, men valuta-spørgsmålet gør det nødvendigt at nedjustere i danske kroner.

Novozymes rammer en omsætning i andet kvartal på 3.538 mio. kr. og et resultat før skat på 931 mio. kr. I forhold til analytikernes forventninger klarede selskabet sig lidt dårligere end ventet, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates før regnskabet.

Novozymes' adm. direktør, Peder Holk Nielsen, forventer at se en øget vækst i 2. halvår 2017, men han er samtidig bevidst om risikoen for, at de landbrugsrelaterede markeder hurtigt kan ændre sig.

»Derfor fastholder vi vores helårsforventninger til organisk vækst, mens forventningerne målt i danske kroner justeres for at tage højde for de svagere valutaer,« siger Peder Holk Nielsen.

Af regnskabet fremgår det, at Novozymes særligt er presset på landbrugsmarkeder. Enzymgigantne fra Bagsværd arbejder blandt andet sammen med amerikanske Monsanto om mikrobiologiske løsninger til landmændene, så de kan få mere ud af deres marker. Men landmændene køber fortsat færre af produkterne, når der er lavvande i kassen.