Novozymes må dæmpe forventninger på ny

Vækstduksen Novozymes leverer et kvartalsregnskab, der er tæt på at være som forventet. Men enzymgiganten må nedjustere vækstforventningerne for anden gang i år.

Foto: Sophia Juliane Lydolph. ARKIVFOTO. Vores indtjening er rekordstor, mens toplinjevæksten er relativt lav, siger Novozymes' topchef om regnskab. (se Ritzau historie 220832) Seniorforsker og svampeindsamler ved Novozymes, Mikako Sasa viser nitrogenfryseren, hvor 60.000-65.000 mikroorganismer er samlet.
Læs mere
Fold sammen

Et usikkert marked tvinger Novozymes til på ny at nedjustere forventningerne til 2016. Hvor enzymproducenten tidligere på året forventede en organisk salgsvækst på 3-5 procent, justerer man nu ned til 2-4 procent, fremgår det af det halvårsregnskab, der netop er blevet præsenteret.

Her viste forretningen et overskud på den primære drift, der landede på 961 millioner, mens resultatet  for andet kvartal lød på 751 millioner. Det var en lille smule under, hvad analytikere på forhånd havde forventet, skriver Ritzau.

»Vores forretning gik bedre i 2. kvartal. Vi opnåede solid indtjening, og vi forbedrede salgsvæksten, omend ikke helt så meget, som vi havde håbet. Vi er godt på vej til at nå vores mål for årets resultat, men vi justerer vores forventninger til salget som følge af resultaterne for 2. kvartal og den usikkerhed, der hersker på mange af vores markeder,« siger Novozymes adm. direktør Peder Holk Nielsen.

I virksomheden største division, salget af enzymer til vaskemidler, kom man en anelse under forventningerne med et salg på 1154 millioner, hvilket dog fortsat er en fremgang i forhold til sidste år.

Overordnet ligner regnskabet dog langt fra den mavepuster, selskabet tog imod tilbage januar, da Peder Holk Nielsen pludselig måtte padle baglæns og nedjustere forventningerne for de kommende års vækst betragteligt. Det seneste regnskab blotlægger da også en udfordring i forhold til ambitionerne om at lande på en årlig vækst på 8-10 pct.