Novozymes: Landbrug og verdenshandel er usikkerhedsmomenter

Novozymes forventer tiltagende vækst i anden halvdel af året, men gør samtidig opmærksom på, at usikkerhed om verdenshandlen og landbrugets økonomi kan ramme salget.

Novozymes forventer tiltagende vækst i anden halvdel af året, men gør samtidig opmærksom på, at usikkerhed om verdenshandlen og landbrugets økonomi kan ramme salget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Selskabets forventninger til 2018 er en organisk vækst på 4-6 pct., og efter halvdelen af året er væksten på 4 pct.

»Alle selskaber er i en eller anden grad påvirket af usikkerhed om verdenshandlen, og derudover er flere af vores divisioner afhængige af, hvordan det går i landbruget. Der er en vis usikkerhed, og det var også billedet ved første kvartal,« siger Novozymes' finansdirektør, Prisca Havranek-Kosicek, efter selskabets regnskab for andet kvartal.

Derudover nævner hun, som Novozymes også tidligere har flaget for, at et sparefokus hos flere af selskabets store kunder inden for salg af enzymer til vaskemidler også er et forhold, som kan spille ind.

»Der er stor volatilitet, og alle de tre forhold er de tre største usikkerhedsmomenter, når vi kigger ind i andet halvår,« siger Prisca Havranek-Kosicek.

/ritzau/FINANS