Novozymes: Investeringerne vil stige med storalliance

Novozymes er endnu ikke klar til at fortælle, hvor meget der skrues op for investeringerne i forskning og udvikling som følge af alliancen med Monsanto. Der vil dog blive investeret mere, fortæller selskabets topchef.

»Det er klart, at vi håber på, at vi kan trille den ene blockbuster efter den anden ud og virkelig ændre livet for landmænd rundt omkring i verden,« siger Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg kan ikke sige mere nu, end at vi kommer til at investere mere, end vi ellers ville have gjort. Hvad der så sker derfra afhænger af, hvor succesfulde vi er. Det er klart, at vi håber på, at vi kan trille den ene blockbuster efter den anden ud og virkelig ændre livet for landmænd rundt omkring i verden. Kan vi det, skal vi også til investere i noget produktion, da vi skal stå for produktionen, og vi vil også fortsætte med at udvikle,« siger Peder Holk Nielsen, der er administrerende direktør i Novozymes, til Ritzau Finans.

I første omgang handler det dog om at få opbygget en stærkere forskningsorganisation, som kan benytte sig af Novozymes' platforme. Dermed er udfordringen i de næste par år at få fat i tilstrækkeligt mange kompetencer, hænder og ressourcer, så Novozymes virkelig kan få sat gang i det i en fart, lyder det.

»Så må vi se, hvordan det går, og hvor store fremskridt, vi gør. De to parter vil i fællesskab forholde sig til, hvordan der skal investeres i forskning, og som så meget andet, vil man investere meget, hvis man mener, at der er nogle stærke leads, og synes man, at man hele tiden løber panden mod en mur, vil man være lidt mere skeptisk,« forklarer Peder Holk Nielsen.

Monsanto og Novozymes forsætter med at have forskere hos dem selv, men der vil være et rigtigt tæt samarbejde mellem forskerne i de to selskaber, fortæller Novozymes' direktør, der flere gange pointerer, at det vigtigste argument for at indgået i samarbejdet med det amerikanske selskab er langsigtet potentiale.

»Det, der optager mig, er det lange sigt, som i BioAg desværre er rigtigt langt. Det betyder ikke, at vi ikke ret hurtigt kommer til at se nogle forskningsmæssige resultater, men inden det (de nye produkter, red) kommer ud til landmændene, går der altså noget tid. Men det skal ikke forhindre os i at gøre det,« siger Peder Holk Nielsen, der glæder sig over, at flere af de store spillere har fået øjnene op for mikrobielle løsninger til landbruget.

»De store spillere, der for bare fem år siden rynkede lidt på næsen af de de biologiske løsninger, har fået øjnene op for det her. De kan se, at det har en plads og en rolle at spille, og at de kan være med til at give det næste store udbytteløft på en masse af de her afgrøder,« noterer han.