Novozymes’ guldæg i tilbagegang

Novozymes salg var under pres i andet kvartal af 2009. Fald i salget af ingredienser til brændstoffet fremstilling af bioethanol i USA og finanskrisen er hovedårsag til Novozymes’ tilbagegang i april, maj og juni.

Foto: Torben Christensen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den negative historie for Novozymes’ aktionærer er, at USAs ethanolproducenter har det hårdt. Og det rammer verdens største procent af ingredienser til fremstilling af det grønne brændstof, Novozymes, på sit absolut største marked.

Salget af guldæggene i selskabets mest lovende forretning falder, men Novozymes nævner i kommentarerne til halvårsregnskabet bevidst ikke, hvor meget der er tale om.

Salg steg tre procent

Novozymes’ koncernsalg steg første halvår med tre procent målt i danske kroner, men salget faldt tilsvarende tre procent i dollars. Den positive historie er, at resultat af den koncernens primære drift steg syv procent første halvår 2009, og det øgede overskudsgraden. Det samlede salg steg tre procent til 4,2 mia. kr..

»Markedsudsigterne er fortsat uklare, men vi fastholder vores forventning om en svagt positiv salgsvækst for hele året. I forhold til vores udmelding efter første kvartal venter vi nu endnu lavere vækst i vores omkostninger, så vi kan fastholde vores helårsforventninger til indtjeningen i danske kr.,” siger administrerende direktør Steen Riisgaard.