Novozymes finansboss: Der er stor forskel på »ambition« og »mål«

Finansdirektør hos Novozymes, Benny Loft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes har ændret til langsigtede målsætninger for vækst fra at være et "mål" til nu at være en "ambition" om en årlig organisk salgsvækst på 8-10 pct. Og det er ikke tilfældigt, at ordene er ændret.

Det siger Novozymes' finansdirektør Benny Loft til Ritzau Finans.

- Der er bestemt tale om en ændring. Tidligere havde vi et mål om en årlig vækst på 8-10 pct. fra 2015 til 2020, men det er ikke det scenarie, vi kigger på lige nu, siger Benny Loft i forbindelse med, at Novozymes er kommet med regnskab for fjerde kvartal tirsdag morgen.

- Når vi har en vækst på 4 pct. i 2015 og forventer en vækst på 3-5 pct. i 2016, så viser matematikken, at vi skal være rigtigt, rigtig gode for at nå de 8-10 pct. Når vi nu siger, at vi har det som en ambition, så indikerer vi, at det ikke er umuligt, at vi kan ramme de mål på et tidspunkt, siger finansdirektøren.

Det er blandt andet forretningsdelen Bioenergy, der er med til at trække forventningerne ned. Men kommer den division op og køre for alvor, så er ambitionen indenfor rækkevidde

- Vi kan nu se, at det kommer til at tage længere tid for denne division. Men vi mener stadig, er der er store muligheder her, siger Benny Loft.

Novozymes venter en vækst på 3-5 pct. i 2016 stigende til 6-7 pct. i perioden 2017 til 2020.