Novozymes fastholder 2018-forventningerne

Novozymes fastholder forventningerne til 2018 om en organisk salgsvækst på 4-6 pct. efter et første kvartal med lavere salg - men bedre indtjening

Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EBIT-marginen ventes fortsat at være på omkring 28 pct., mens bundlinjen ventes at ligge i niveauet fra 2017 på 3120 mio. kr.

Enzymproducentens salg i de første tre måneder af 2018 blev på 3,5 millairder kr., hvilket var 6 pct. lavere end samme periode sidste år. Til gengæld var driftsresultatet næsten uændret på 1.016 mio. kr., hvilket betyder, at EBIT-marginen i første kvartal voksede til 28,9 fra 27 pct.

På budnlinjen har Novozymes i første kvartal tjent 807 mio. kr. mod 772 mio. sidste år.

I forhold til analytikernes forventninger klarede selskabet sig nogenlunde som ventet, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates før regnskabet.

Medianen af seks analytikeres estimater var et EBIT-resultat på 1017 mio. kr. og et overskud efter skat på 791 mio. kr.

Novozymes' omsætning faldt i januar, februar og marts til 3520 mio. kr. fra 3740 mio. kr. i første kvartal sidste år. Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 3629 mio. kr.

Den organiske vækst var i de første tre måneder af 2018 på bare 2 pct., hvor Novozymes for hele året venter en organisk vækst i salget på 4-6 pct. I danske kroner faldt salget med 6 pct.

Analytikerne ventede før regnskabets offentliggørelse en organisk vækst i kvartalet på 4 pct. og et fald i væksten i danske kroner på 3 pct.