Novozymes får stryg på børsen efter direktørs aktiesalg

Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen har solgt en større portion aktier i selskabet, og nyheden har straks sendt kursen i enzymkoncernen ned med 4 pct. på aktiemarkedet onsdag.

Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen har solgt en større portion aktier i selskabet, og nyheden har straks sendt kursen i enzymkoncernen ned med 4 pct. på aktiemarkedet onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge flere banker er der i øjeblikket meget stor fokus på de aktiehandler, som selskabernes direktører laver.

»Det er helt tydeligt, at Novozymes-aktien falder efter nyheden om aktiesalget. Markedet er i øjeblikket meget optaget af insiderhandler, og man sender selvfølgelig et signal, når man sælger en stor portion aktier,« siger aktiechef Tue Østergaard fra ABG Sundal Collier.

Novozymes har onsdag oplyst, at Peder Holk Nielsen tirsdag solgte 50.000 aktier til en samlet pris på 17,2 mio. kr.

Hos Alm. Brand fortæller Michael Friis Jørgensen, at insiderhandler særligt har fokus hos udenlandske investorer.

»Ræsonnementet er, at det er ledelsen, som må vide bedst, så når de sælger ud, bliver der reageret negativt på det,« siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen.

Han understreger dog, at han som aktieanalytiker ikke lægger særlig stor vægt på direktørers aktiehandler, da de typisk får en del af lønnen via aktieoptionsprogrammer. Han derfor ser salget som et udtryk for, at Peder Holk Nielsen hæver sin løn.

Novozymes-aktien lå inden meddelelsen om aktiesalget i kurs 343 kr., men er siden faldet til 332 kr. og er helt nederst i C20 Cap-indekset onsdag ved middagstid.

/ritzau/FINANS