Novozymes' droppede 2020-mål koster 8 milliarder kroner

På få sekunder er værdien af enzymkoncernen Novozymes skrumpet med omkring 8 mia. kr. Det er investorernes reaktion, efter at selskabet har set sig nødsaget til at droppe sit vækstmål frem mod 2020.

Svampe son er indsamlet til at danne forskellige enzymer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes-aktien falder 8,7 pct. til 268 kr., og dermed er markedsværdien af selskabet mindsket med næsten 8 mia. kr. til 83,9 mia. kr.

Novozymes har tirsdag oplyst, at det med al sandsynlighed opgive sit mål om en årlig vækst på 8-10 pct. frem til 2020.Koncernen, der leverer enzymer til en lang række industrier, venter nu en vækst på 3-5 pct. i 2016 stigende til 6-7 pct. i perioden 2017 til 2020.
- Det har været synligt i et stykke tid, at der er nogle kraftige modvinde i forhold til de ambitioner om at vokse så meget. Det er ikke mere end et år siden, at man tog de langsigtede forventninger ned til 8-10 pct., siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank.- 2015 har bare rent markeds- og forretningsmæssigt været et rigtigt dårligt år for Novozymes. Der er rigtig mange udefrakommende faktorer, der rammer dem negativt. Men derfor skal man jo stadig sluge nyheden, når det nu kommer fra dem selv i dag, siger han.Derudover var regnskabet for fjerde kvartal også til den svage side, hvor især salgsvæksten var lavere end forventningerne blandt aktieanalytikerne.

TV: Oliepriser knuser Novozymes' vækstplaner