Novozymes: Danisco-salg vil ikke ændre markedsforhold

Flere investeringer vil ikke umiddelbart øge salg af enzymer, vurderer direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske Dupont har stadig ikke offentliggjort, hvilke planer virksomheden har med Danisco, som amerikanerne ser ud til at købe for omkring 36 mia. kr. Uanset planerne vurderer koncerndirektør Peder Holk Nielsen for Enzyme Business i Novozymes, at Duponts køb af Danisco ikke vil ændre radikalt på markedet for enzymer, hvor Danisco-divisionen Genencor og Novozymes konkurrerer benhårdt.

"Lige umiddelbart er min opfattelse, at det ikke vil ændre ret meget på markedet", siger Peder Holk Nielsen.

Novozymes-direktøren har svært ved at forestille sig, at Dupont ville få et større afkast ved at investere markant flere penge i Genencor.

"Hvis du kigger på Novozymes, kan du jo bare se på vores bundlinje og konstatere, at vi jo også godt kunne smide flere penge efter enzymdelen, men vi er jo i virkeligheden begrænset af, hvad der er af idéer. Jeg tror, at det samme vil gøre sig gældende for Dupont og Genencor", siger Peder Holk Nielsen.

Han peger helt overordnet set på, at det rent historisk har vist sig, at skiftende ejerskab af Genencor ikke har haft stor betydning for markedsforholdene.

"Hvis vi kigger på historien, så har Genencor haft flere forskellige ejere. Vi har egentlig aldrig rigtigt set, at det gjorde den store forskel", siger Peder Holk Nielsen.

Novozymes-direktøren er samtidig heller ikke overrasket over, at konkurrenten Danisco er blevet et opkøbsmål.

"De finansielle markeder har svirret med rygter om det i lang tid. Samtidig er det også oplagt, synes jeg i hvert fald, at en virksomhed som Dupont har interesse i Danisco. At der kommer et opkøbstilbud fra Dupont, det overrasker ikke os her i Bagsværd", siger Peder Holk Nielsen.

RB-Børsen