Novozymes-aktien rider på vækstbølge

Enzym-aktien er fredag steget 6 pct. efter et flot førstekvartalsregnskab. Enzymgiganten lægger selv vægt på potentialet i den store italiensk bioethanol-fabrik, der blev annonceret for et par uger siden (opdateret 13.49).

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fabrikken, som forventes sat stå færdig i 2012, bliver verdens største kommercielle bio-ethanol-fabrik. Novozymes har store forventninger dels til selve fabrikken, der skal bruge Novozymes' produkter til at nedbryde biomasse, dels til effekterne af projektet.

"Reelt set det største kommercielle bioethanol-anlæg, og det er baseret på vores teknologi. Hvis de er i stand til at påvise, at det er en god forretning, kan man forvente, at der er andre, som godt vil investere i sådan noget," siger finansdirektør Benny Loft, Novozymes.

Han glæder sig over det flotte kvartalsregnskab, som blev sendt ud fredag morgen. Det samme gør investorerne, som sender aktien op med 4,6 pct. 

Ud over vækstmulighederne inden for bioethanol, vil Benny Loft ikke afvise, at Novozymes skal købe op i 2011.

"Vi har næsten 50 pct. af verdensmarkedet, og derfor kan det være svært, men vi kigger altid på, om der er en lille enzymspiller derude eller noget teknologi, som kan støtte op omkring enzymproduktionen. Og så er der det område, vi lige har købt op indenfor," siger Benny Loft med henvisning til opkøbet af EMD/Merck Crop BioSciencetil selskabets BioBusiness-division.

Selskabet er temmelig kræsen hvad angår potentielle opkøbskandidater."Vores funktion, som kigger på opkøb er hele tiden i gang, men vi skal kunne se en vækst på 10 pct. plus og en indtjening på 20 pct.," siger Benny Loft.

Han afviser, at et bud på Danisco er en mulighed i tilfælde af, at aktionærerne takker nej til DuPonts tilbud, der udløber i dag.

"Vi har 47 pct. af verdensmarkedet, og de har et par og 20 pct. Så selvom vi skulle ønske at købe dem, så ville vi ikke få lov. Men nu er der jo også nogle andre, der er interesserede," siger Benny Loft.