Novozymes-aktien dykker oven på regnskab

Selv om Novozymes netop har fremlagt halvårsregnskab, der er helt som ventet, falder aktien med over fire procent, og selskabet tager i formiddag den største nedtur blandt C20-selskaberne. (Opdateret 10:09)

Siden årsskiften har Novozymes-aktien klaret sig væsentligt bedre end de andre C20-selskaber, men torsdag formiddag er det Novozymes-aktien, der tager den største nedtur.

Novozymes-aktien faldt straks med omkring 2,6 procent, da fondsbørsen åbnede torsdag morgen, og tidligt på formiddagen er den yderligere faldet med 4,6 procent til kurs 670.

Faldet kan skyldes, at forventningerne til overskuddet af driften i 2007 fastholdes, siger Martin Munk, der er senior account manager i Jyske Markets, til RB-Børsen.

"Den underliggende forretning er gået helt, som vi havde ventet, og de hæver så indtjeningsforventningerne på grund af ændringerne i selskabsskatten. Vi er lidt i tvivl om reaktionen på aktiemarkedet. Jeg tror, at der var mange, der havde sat næsen op efter en opjustering på den underliggende forretning. Så selvom resultatet er som ventet, vil vi nok se aktien lidt svækket i dag, da der virkelig har været store forventninger til regnskabet," siger Martin Munk.

RB-Børsen/Business.dk