Novos vragede kronprins Jakob Riis bliver direktør i Falck

Novo Nordisks afgående USA-direktør, Jakob Riis, skal være ny adm. direktør i Falck.

Jakob Riis var kandidat til jobbet som Novo Nordisks næste administrerende direktør, men blev i stedet chef for den amerikanske del af forretningen. Nu har han sagt op. Arkivfoto. Free/Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Riis, der har sagt sit job op som direktør for Novo Nordisks amerikanske forretning, skal være ny topchef for Falck.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse. Jakob Riis starter i sin nye stilling den 1. marts i år.

Bestyrelsesformand i Falck, Peter Schütze, siger, at han er glad for at kunne præsentere Riis som direktør.

»Han har alle de kvaliteter og kompetencer, som Falck har brug for til at skabe et solidt udgangspunkt for fremtiden. Hans lederegenskaber er i verdensklasse, han har vist at han kan eksekvere og levere en ambitiøs og profitabel vækstagenda, og han har en stærk international baggrund,« siger han.

Op til beslutningen om at opsige sin stilling som koncerndirektør måtte Jakob Riis i september 2016 se sin drøm om at stå i spidsen for Novo Nordisk briste, da valget som Lars Rebien Sørensens efterfølger i stedet faldt på Lars Fruergaard Jørgensen.

Tidligere i dag sagde Jakob Riis, at han sagde sit job som USA-chef op hos Novo, fordi han havde undervurderet sin trangt til at være øverste direktør i en virksomhed.

»Har jeg undervurderet noget, så er det nok trangen til at stå i spidsen for en virksomhed. Uanset hvor spændende arbejdet i USA har været, så har jeg nok undervurderet trangen til at stå med det ultimative ansvar,« sagde Jakob Riis til Ritzau Finans.

Falck skal Jakob Riis afløse Allan Søgaard Larsen, der stoppede i slutningen af 2016.

Her lød den officielle forklaring fra bestyrelsen, at Falck var udfordret på flere forretningsområder, og at ledelsen sad på en for stor aktiepost i selskabet.

Jakob Riis har været i Novo Nordisk siden 1996, og inden han blev chef for den amerikanske forretning, har han blandt andet været kommerciel direktør og haft ansvar for Novo Nordisks kinesiske afdeling.

Han bliver i Novo Nordisk i en overgangsperiode, hvor han blandt andet skal hjælpe med at køre afløseren - Doug Langa - i stilling, skriver Ritzau Finans.