Novos Semaglutid-studie viser solide resultater

Novo Nordisk har med succes afsluttet sit andet fase 3-studie af diabetesmidlet Semaglutid. Studiet viste, at Semaglutid yder bedre blodsukkeregulering og større vægttab end diabetes-midlet Exenatid fra Astrazenexa.

Foto: Sigrid Nygaard

Det fremgår af en pressemeddelelse.

66 pct. af deltagerne i forsøget, som blev behandlet med 1,0 mg Semaglutid, nåede behandlingsmålet om et langtidsblodsukkerniveau (HbA1c) under 7 pct. som anbefalet af American Diabetes Association (ADA) og European Association for the Study of Diabetes (EASD). Til sammenligning var resultatet blot 40 pct. hos deltagere, der blev behandlet med 2,0 mg Exenatid én gang ugentligt.

Desuden var vægttabet hos en person på 95 kg ved 1,0 mg Semaglutid i gennemsnit 5,6 kg mod 1,8 kg hos deltagere i behandling med 2,0 mg Exenatid én gang ugentligt.

- Vi er rigtig glade for resultaterne fra dette studie, som viser, at én ugentlig injektion af 1,0 mg Semaglutid gav bedre blodsukkerregulering og større vægttab end 2,0 mg exenatid én gang ugentligt. Disse resultater understøtter, at semaglutid har potentiale til at blive det mest virkningsfulde GLP-1-produkt for mennesker med type 2-diabetes. Vi glæder os til at se flere resultater fra det kliniske udviklingsprogram Sustain, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i meddelelsen.

Novo Nordisk forventer at offentliggøre de overordnede resultater fra de resterende fire Sustain-studier i løbet af de næstkommende kvartaler.

Novo-aktien stiger fredag formiddag 3,2 pct. til 373,20 kr.