Novos nye pengemand er brændt varm på dansk paradeindustri

Danmarks klart største pengetank ser masser af investeringsmuligheder, selvom priserne for tiden er tårnhøje.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Han har allerede brugt et tocifret milliardbeløb på at investere i virksomheder, men det er kun begyndelsen. Britiske Kasim Kutay har som adm. direktør sat fut under kedlerne i den stenrige pengetank Novo Holdings, skriver Finans.

Når de næste milliarder skal rulle, ser Kasim Kutay, der er født i Egypten og har rødder i både Syrien og Tyrkiet, store muligheder.

Indtil videre har den danske paradeindustri, høreapparatsektoren, kun tiltrukket begrænset opmærksomhed hos Novo Holdings, når man kigger på selskabets investeringer, men det kan måske snart ændre sig.

»Vi kan rigtig godt lide høreapparatindustrien. Vi ejer jo Sonion, så vi er yderst velbevandrede i høreapparatindustrien, hvor de fundamentale ting ser ekstremt interessante ud,« siger Kasim Kutay til Finans.

Sonion udvikler og producerer komponenter til høreapparater og headsets.

I investeringsbanken Carnegie ser man både fordele og ulemper ved et eventuelt indtog i den lukrative industri.

»Udfordringen kan ligge i, at Novo Holdings i forvejen ejer Sonion, som er blandt verdens førende leverandører til høreapparatproducenterne. Det kunne Sonions største konkurrent Knowles udnytte til at markedsføre sig som uafhængig leverandør,« siger Niels Granholm-Leth, aktieanalysechef i Carnegie, til Finans.

Kasim Kutay har siden den 1. september 2016 stået i spidsen for pengetanken, som i offentligheden mest er kendt for at eje store ejerandele i medicinalselskabet Novo Nordisk og enzymkoncernen Novozymes.