Novos IT-selskab venter at blive op til 3 mia. værd

Salget af aktier i NNIT begynder 6. marts.

NNIT børsnoteres til marts.Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem 2,5 og 3 milliarder er, hvad Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, forventer at være værd, når selskabet 6. marts børsnoteres.

NNIT har mandag morgen offentliggjort sit børsprospekt. Man forventer, at aktierne vil gå for mellem 100 og 120 kroner, når de i alt 10 millioner aktier - svarende til 40 procent af aktiekapitalen - bliver udbudt. Yderligere 1,5 millioner aktier tildeles af Novo Nordisk til de banker, som står for børsnoteringen.

6.375.000 aktier vil på visse betingelser blive købt af Novo A/S til udbudsburden, og 750.000 aktier - eller tre procent af aktiekapitalen - vil NNIT selv købe.

Den eksisterende og nuværende bestyrelse vil få reserveret op til 21.750 aktier.

»NNIT har gennem de seneste ti år gennemgået en betydelig transformation, og Novo Nordisk er meget tilfreds med selskabets udvikling. Vi vurderer dog, at en ændring af ejerstrukturen vil være en fordel, og at NNIT som børsnoteret selskab kan styrke sin markedsposition både i Danmark og internationalt,« siger bestyrelsesformand for NNIT og koncernfinansdirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, i en udtalelse.

Det bliver Danske Bank og Morgan Stanley, der skal stå for aktiesalget.

NNIT ejes fuldtud af Novo Nordisk og ssælger IT-løsninger både i Danmark og udlandet. NNIT har omkring 2.400 medarbejdere.