Novos IT-baby havde vokseværk i første halvår

NNIT, der er født ud af Novo-gruppen, oplevede salgsvækst i første halvår og øgede resultatet solidt.

Virksomheden NNIT er født ud af Novo-gruppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens både Novo Nordisk og Novozymes har budt på skuffende regnskaber kan det nyeste medlem af Novo Nordisk-familien, NNIT, præsentere en solid fremgang i 2016's første halvår.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

»Resultatet for første halvår bekræfter NNIT's evne til konsistent at levere profitabel organisk vækst i overensstemmelse med vores udmeldte forventninger,« skriver administrerende direktør Per Kogut.

I første halvår steg omsætningen med 6 procent il 1,3 milliarder kroner og driftsresultatet med 11 procent til 126 millioner kroner.

»Jeg er især opmuntret af den tillid, som flere markedsførende virksomheder har vist NNIT, hvilket har resulteret i et antal signifikante vundne kontrakter i andet kvartal,« skriver Per Kogut.

Udviklingen har været så overbevisende, at NNIT har valgt at give sine aktionærer et udbytte for halvåret på små 50 millioner kroner.

Det er specielt selskaber og finanshuse, der har bidraget til væksten for NNIT i første halvår. Salget til selskaber steg med 22 procent og salget til finanshuse med 32 procent.

Men den klart største del af omsætningen kommer fortsat fra IT-løsninger til medicinalindustrien, som NNIT er født ud af.

Salget til medicinalselskaber steg med én procent i halvåret til 779 millioner kroner, hvoraf 611,5 millioner kom fra andre selskabet i Novo Nordisk-gruppen.

»Andelen af omsætning, der kommer fra andre end Novo Nordisk-gruppen steg til 54 procent mod 51 procent i samme periode sidste år.«

»Dermed fortsætter tendensen, hvor NNIT gradvist bliver mindre og mindre afhængige af Novo Nordisk,« skriver NNIT.