Novos fremtidshåb fortsætter med at vise gode takter i nyt studie

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Novo Nordisks fase 3a-program med diabetespillen, oral Semaglutid, viser en større reduktion i langtidsblodsukker og vægt end Sitagliptin. som markedsføres af Merck under navnet Januvia.

Det viser langtidsstudiet Pioneer 3, der strakte sig over 78 uger, oplyser Novo Nordisk torsdag formiddag.

Medicinalkoncernens fase 3a-program med Semaglutid omfatter i alt ti kliniske studier, der alle går under navnet Pioneer. Og med Pioneer 3, har Novo offentliggjort resultaterne af fem studier, som koncernen foreløbigt har offentliggjort data fra. Oral Semaglutid udvikles til behandling af type 2-diabetes.

»Studiet opfyldte sit primære mål vurderet ud fra den primære statistiske metode, idet det viste statistisk signifikante og større forbedringer i langtidsblodsukkeret (HbA1c) ved behandling med 7 og 14 mg oral Semaglutid sammenlignet med Sitagliptin ved uge 26. Deltagere, der blev behandlet med 7 og 14 mg oral semaglutid opnåede endvidere statistisk signifikante og større reduktioner i vægt sammenlignet med sitagliptin ved uge 26,« oplyser Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.

Mads Krogsgaard Thomsen, der er forskningsdirektør i Novo, siger, at resultaterne fra Pioneer 3-studiet viser, at to højeste doser af oral Semaglutid medførte større forbedringer i blodsukkerregulering og vægt sammenlignet med Sitagliptin med en gunstig sikkerhedsprofil, der var konsistent med GLP-1-baseret behandling.

»Derudover er Pioneer 3 et vigtigt studie, fordi det dokumenterer den langsigtede sikkerhed og effekt af oral Semaglutid,« siger han i meddelelsen.

Pioneer er et globalt udviklingsprogram, hvor 8845 mennesker med type 2-diabetes deltager i de i alt ti kliniske studier. De ventes alle afsluttet i år.

/ritzau/FINANS