Novos bestyrelsesformand frygter opgør i toppen

Formanden for Novo Nordisk leverer en opsigtsvækkende melding.

Foto: Simon Skipper. Göran Ando, bestyrelsesformand for Novo Nordisk, frygter interne kampe om sædet efter Lars Rebien Sørensen.
Læs mere
Fold sammen

Når Lars Rebien Sørensen en dag forlader sit skrivebord hos Novo Nordisk for sidste gang, skal det varme sæde gerne overtages af en intern afløser. Finder Novo Nordisk sin næste topchef internt, kan det resultere i stridigheder og magtkampe om pladsen på toppen blandt koncernens direktører, mener diabetesvirksomhedens bestyrelsesformand Göran Ando.

Det skriver Børsen.

»Det, jeg er allermest bange for, er, at der vil blive skabt et internt opgør mellem visse personer,« siger Göran Ando til Børsen.

Hvis der skulle være personer blandt Novos direktører, der begynder at skabe spild på virksomhedens gange i Bagsværd, kommer det ikke til at gavne personens mulighed for at nå toppen. Bestyrelsesformanden sender en slet skjult advarsel til de, der måtte kæmpe lidt for beskidt.

»Lad os sige, at en kandidat pludselig lægger op til en magtkamp, så er det formentlig et træk, der vil arbejde imod vedkommendes chance for at blive direktør,« siger Göran Ando til Børsen.

Hvornår kampen om sædet på Novo-toppen begynder, er uvist. Lars Rebien Sørensens kontrakt udløber i 2019, men Novo ønsker ikke at oplyse den præcise dato for kontraktens udløb. Blandt andre Jakob Riis og Lars Fruergaard er blevet nævnt som kommende arvtagere af diabeteskæmpens top.