Novos amerikanske frontkvinde anklaget for racisme

Novo Nordisks samarbejdspartner Paula Deen, en kendiskok der i samarbejde med Novo Nordisk laver diabetes-venlige opskrifter, er endnu en gang kommet i mediernes søgelys. Denne gang er hun beskyldt for racisme.

Den amerikanske kendiskok Paula Deen Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Huffington Post er Paula Deen under anklage fra en tidligere medarbejder, og i løbet af retssagen er der kommet en stribe oplysninger frem, der stiller Paula Deen i et ganske uheldigt lys i USA.

Ud over at have brugt det meget stødende ord "nigger" skulle Paula Deen i en video have lavet racistiske og anitsemitiske jokes og have talt positivt om at hyre sorte til at spille slaver til hendes bryllup efter en oplevelse på en restaurant.

- Hele tjenerstaben var midaldrene sorte mænd og de havde smukke hvide jakker på og sorte butterflies. Det var meget imponerende. Restauranten repræsenterede en æra i USA. Efter borgerkrigen, under borgerkrigen. Det var ikke kun sorte mænd, det var også sorte kvinder. Jeg vil kalde kalde dem slaver, skal Paula Deen have sagt på videoen.

Paula Deens talsmand afviser alle anklagerne og fortæller, at Paula Deen ikke finder racisme acceptabel.

Novo Nordisks samarbejde med Paula Deen var under kraftig beskydning da det blev indgået, da hun er kendt for særdeles fede opskrifter. Hun har blandt andet en opskrift, hvor burger, bacon og donut indgår i samme måltid.

/ritzau/FINANS