Novo viser fordele med Tresiba over Lantus

Novo har også fået gode resultater i det andet af to studier, der blev udført for at påvise fordele med selskabets nye langtidsvirkende insulin, Tresiba.

I et blindet studie, der sammenligner Tresiba med verdens bedst sælgende insulin, Lantus, viste Tresiba sig at reducere risikoen for hypoglykæmi - et for kraftigt fald i blodsukkeret - sammenlignet med Lantus. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et blindet studie, der sammenligner Tresiba med verdens bedst sælgende insulin, Lantus, viste Tresiba sig at reducere risikoen for hypoglykæmi - et for kraftigt fald i blodsukkeret - sammenlignet med Lantus.

Det oplyser Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.

Resultaterne er statistisk signifikante og underbygger altså Tresibas fordel på det punkt. I forvejen havde Novo vist tilsvarende fordele hos patienter med type 2-diabetes.

- Vi er overordentlig glade for disse resultater, som dokumenterer, at Tresiba også hos mennesker med type 1-diabetes reducerer risikoen for hypoglykæmi signifikant sammenlignet med insulin glargin (Lantus, red.), siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

Novo venter i tredje kvartal at indsende resultaterne til lægemiddelmyndighederne med henblik på at få opdateret indlægssedlen med denne fordel.

Studiet i type 1-diabetikere var blindet og blev gennemført i 501 patienter. Der blev i behandlingens vedligeholdelsesperiode observeret 2201 episoder af alvorlig eller symptomatisk hypoglykæmi per 100 patientårs eksponering for Tresiba, mens det tilsvarende tal for Lantus var 2463 episoder. Det svarer til statistisk signifikant reduktion på 11 pct. ved brug af Tresiba i stedet for Lantus.

Også når der blev målt på alvorlig og symptomatisk natlig hypoglykæmi var resultaterne signifikante. Med Tresiba blev der observeret 277 episoder per 100 patientårs eksponering, mens det for Lantus var 429 episoder per 100 patientårs eksponering. Det svarer til en statistisk signifikant reduktion på 36 pct.