Novo vil skaffe forskere til dyreforsøg

Medicinalgiganten Novo og Københavns Universitet opretter et nyt forskningscenter, der skal uddanne unge forskere til etisk ansvarlige dyreforsøg.

Forsøgskaniner hos Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalselskabet Novo Nordisk går nu sammen med Københavns Universitet om et nyt forskningscenter, der skal sikre nye, unge forskere med viden om dyreforsøg.

Novo Nordisk bidrager med 45 millioner kroner til det nye center, Novo Nordisk-LIFE In Vivo Pharmacology Centre.

Det biovidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet, LIFE, bidrager med 23 millioner kroner. Aftalen mellem de to parter løber frem til udgangen af 2018.

De økonomiske midler gør det muligt at oprette et professorat samt uddanne omkring 24 unge forskere på et højt internationalt niveau.

- Et vigtigt formål er at kvalificere unge forskere til at kunne planlægge og udføre videnskabeligt udbytterige dyreforsøg på en etisk ansvarlig måde, siger Per Holten-Andersen, dekan på LIFE-fakultetet.

Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk, forklarer, at dyreforsøg er et lovpligtigt og uundværligt led i udvikling af nye lægemidler. De giver forskerne vigtig information om virkninger og bivirkninger ved medicin.

- Vi er nødt til at løse problemet med forskermangel på dette felt, hvis vi fortsat skal kunne drive lægemiddelforskning i Danmark, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

/ritzau/