Novo udvider koncernledelsen

Novo Nordisk får to nye koncerndirektører. Jakob Riis bliver ansvarlig for Marketing og Medical Affairs, mens Lars Fruergaard Jørgensen får ansvaret for IT, kvalitet og Corporate Development.

Den 46-årige Jakob Riis er udnævnt til koncerndirektør med ansvar for Marketing & Medical Affairs i Novo Nordisk.
Læs mere
Fold sammen
Med virkning fra i dag består Novo Nordisks koncerndirektion af syv medlemmer mod tidligere fem.

Ikke helt overraskende bliver den 46-årige Jakob Riis udnævnt til koncerndirektør med ansvar for Marketing & Medical Affairs - et ansvarsområde han har stået i spidsen for siden 2010.

Allerede i december sidste år kunne Berlingske Business fortælle, at Jakob Riis, der har opnået heltestatus efter at have stået i spidsen for den succesfulde lancering af diabetes 2-medicinen Victoza, internt i Novo Nordisk betegnes som et oplagt bud på en afløser for Lars Rebien Sørensen, når han en gang ad åre går på pension. Det sker senest i 2019.

Lars Fruergaard Jørgensen, der i dag har ansvaret for IT og Corporate Development, er blevet udnævnt til koncerndirektør med ansvar for IT, Quality & Corporate Development.

"Denne ændring løfter det direkte ansvar for disse kritiske funktioner ind i koncerndirektionen og udvider gruppen af topledere med erfaring på koncerndirektionsniveau," skriver Novo Nordisk i regnskabet.Udnævnelsen af Lars Fruergaard Jørgensen til øverst ansvarlig for blandt andet kvalitetssikring i Novo Nordisk kommer samtidig med, at Novo Nordisk i følge den netop offentliggjorte regnskabsmeddelelse den 12. december i sidste år modtog et såkaldt "Warning Letter" fra den amerikanske godkendelsesmyndighed FDA, efter en inspektion af produktionspraksis i en påfyldningsfabrik i Bagsværd. Inspektionen, der fandt sted i marts 2012, fandt to specifikke fejl, som FDA nævner i sit brev til Novo Nordisk.Novo Nordisk har svaret FDA, og forventer ifølge regnskabsmeddelelsen ikke, at brevet vil få nogen konsekvens for de markedsførte produkter i USA. Det er dog ingen hemmelighed, at Novo Nordisks topledelse med Lars Rebien Sørensen i spidsen har meget stor fokus på netop kvalitetssikring.