Novo uddyber Victozas hjerte-kar-fordele

Novo Nordisk har igen benyttet et af de store årsmøder for diabeteslæger til at slå på tromme for det succesrige hjerte-kar-studie Leader med selskabets bedst-sælgende diabetesmiddel Victoza.

Læs mere
Fold sammen

De overordnede data blev første gang fremlagt på den amerikanske diabetesforenings årsmøde i New Orleans sidste år og viste, at Victoza reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser, som hjerte-kar-død, blodpropper og slagtilfælde med 13 pct. sammenlignet med placebo.

Siden fulgte nye delanalyser i september sidste år, da den europæiske diabetesforening holdt sit årlige møde, og data fra yderligere analyser er også blandt hovedbegivenhederne på dette års møde.

De seneste data viser, at Victoza reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser, uanset om diabetikerne hade oplevet alvorlige tilfælde af hypoglykæmi - et for lavt blodsukker - eller ej.

Analyserne viser samtidig, at risikoen for hjerte-kar-lidelser var større hos de patienter i Leader-studiet, der havde haft tilfælde af alvorlig hypoglykæmi. Især var risikoen for hjerte-kar-lidelser stor inden for 60 dage af alvorlig hypoglykæmi, oplyser Novo, der i studiet i øvrigt så signifikant færre tilfælde af hypoglykæmi for Victoza-patienter sammenlignet med de patienter, der fik placebo.

- Det viser sig, at patienter, som oplever alvorlig hypoglykæmi, har en forøget risiko for kardiovaskulære hændelser, siger Steven P. Marso, medical director for Cardiovascular Services ved HCA Midwest Health Heart and Vascular Institute, Kansas City, USA, og medformand for LEADER-styregruppen ifølge en pressemeddelelse.

- Selv om den lavere forekomst af alvorlig hypoglykæmi med Victoza kan bidrage til den gavnlige effekt på alvorlige kardiovaskulære hændelser, som vi har observeret i Leader, tyder denne nye analysepå, at resultaterne ikke kan forklares med disse forskelle i hypoglykæmi, vurderer Steven P. Marso.