Novo tjente næsten 100 millioner hver dag i 2015

Novo Nordisk holder fart i indtjeningen og tjente næsten 35 mia. kr. efter skat i 2015. Samlet set har diabeteskæmpen fra Bagsværd solgt for over 100 milliarder kroner i 2015.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Novo Nordisk runder for første gang nogensinde en omsætning på over 100 mia. kr. i et regnskabsår. Det fremgår af selskabets årsregnskab, der blev sendt på gaden onsdag morgen. Samlet set tjente diabeteskæmpen fra Bagsværd næsten 35 mia. kr. efter skat i 2015, hvilket er omkring 8,4 mia. kr. mere end i 2014. Samlet set lander Novo en overskudsgrad på 32,3 pct. for 2015.

For 2016 forventer Novo Nordisk en salgsvækst på 5–9 pct. opgjort i lokale valutaer, hvilket er en mindre justering i forhold til den seneste udmelding. I regnskabet fremgår det samtidig, at Novo vil hæve udbyttet med 28 pct. til 6,4 kr.. Samtidig vil selskabet iværksætte et aktietilbagekøbsprogram på 14 mia. kr. I det seneste år har Novo Nordisk gennemført et aktietilbagekøbsprogram på 17,5 mia. kr.

Både Novos præcision for det kommende regnskabsår og de langsigtede finansielle målsætninger ligger i den lave ende i forhold til det, som analytikerne have sat næsen op efter. Novo-topchef, Lars Rebien Sørensen, erklærer sig dog tilfreds med de talsæt, som selskabet løftede sløret for onsdag morgen.

»Vi har opfyldt vores fire langsigtede finansielle mål. I 2016 vil vi fortsætte vores fokus på den globale lancering af Tresiba, og vi glæder os over de seneste SWITCH 2-resultater, som yderligere viser, at Tresiba kan reducere risikoen for hypoglykæmi hos mennesker med type 2-diabetes behandlet med basalinsulin,« siger Lars Rebien Sørensen i en kommentar til regnskabet.

Business TV: Novo Nordisk frustrerer investorerne