Novo tilbagekalder defekte insulinpenne

Novo Nordisk har i løbet af sommeren fået styr på det, der ellers kunne have udviklet sig til et sikkerhedsproblem for medicinalselskabet.

Novo konstaterede i juni, at visse partier af insulinpennene Novopen Echo og Novopen 5, der anvendes til dosering af insulin hos diabetespatienter, har risiko for en defekt, der kan ødelægge doseringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk har i løbet af sommeren fået styr på det, der ellers kunne have udviklet sig til et sikkerhedsproblem for medicinalselskabet.

Novo konstaterede i juni, at visse partier af insulinpennene Novopen Echo og Novopen 5, der anvendes til dosering af insulin hos diabetespatienter, har risiko for en defekt, der kan ødelægge doseringen.

»Insulinampulholderen kan revne eller brække, hvis den udsættes for visse kemikalier, for eksempel visse rengøringsmidler, og det kan betyde, at pennen leverer en mindre mængde insulin end forventet,« skriver Novo Nordisk i sit regnskab for andet kvartal.

»De berørte penne var blevet distribueret i 38 lande. Af hensyn til patienternes sikkerhed iværksatte Novo Nordisk øjeblikkeligt de nødvendige foranstaltninger til at sikre, at patienter i besiddelse af ampulholdere fra de berørte partier kunne få dem udskiftet. Alle penne fra berørte partier på lager hos grossister og apoteker er blevet tilbagekaldt,« fortsætter medicinalselskabet.

Risikoen for at opleve for højt blodsukker ved anvendelse af en pen fra et af de berørte partier er mindre end 0,1 pct., fastslår selskabet desuden.