Novo taber patentsag i USA

Novo Nordisk har tabt en patentsag vedrørende sin diabetespille Prandin i USA.

Novo Nordisk solgte diabetespiller for 694 mio. kr. i første kvartal. Det var et fald på 3 pct., hvilket netop afspejlede kopikonkurrence i Europa og Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en afgørelse ved en amerikansk appeldomstol.

Novos anklager mod kopiselskaberne Sun Pharmaceutical og Paddock Laboratories, om at de bryder patentet, er dermed ikke gyldige.

I Europa er der allerede kopier på markedet af Prandin, eller Novonorm, som den hedder på vores længdegrader. Novo Nordisk solgte diabetespiller for 694 mio. kr. i første kvartal. Det var et fald på 3 pct., hvilket netop afspejlede kopikonkurrence i Europa og Kina.

Ankesagen, Novo har tabt, vedrører en retsafgørelse afsagt i 2011 om, at Novo Nordisks patent er ugyldigt og ikke kan håndhæves.

Novo oplyste i sit kvartalsregnskab, at en række relaterede sager har afventet appeldomstolens afgørelse. Det gælder blandt andet et gruppesøgsmål, hvor en gruppe potentielle direkte indkøbere af Prandin hævder, at Novo Nordisk har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forsinke adgangen til kopiudgaver af Prandin.