Novo stopper distribution af Tresiba i Tyskland

Novo Nordisk stopper sin distribution af insulinet Tresiba i Tyskland, meddeler medicinalselskabet onsdag eftermiddag.

Foto: Sigrid Nygaard

Baggrunden er et negativt resultat af prisforhandlingerne med GKV-Spitzenverband, der er Tysklands nationale sammenslutning af sygekasser.

- For at sikre en sikrere overgang til en anden insulinbehandling for de 40.000 mennesker med diabetes, som netop nu bruger Tresiba, vil Novo Nordisk fortsætte med at levere produktet indtil slutningen af september 2015, hedder det i meddelelsen fra Novo Nordisk.

Det danske selskab har dog set sig nødsaget til at tage beslutningen, fordi det forelsåede prisniveau simpelthen ikke er acceptabelt.


- Vi er meget kede af, at det ikke har været muligt at nå en prisaftale med forsikringskassen. Tresiba tilbyder vigtige fordele for mange mennesker med diabetes - som anerkendt af de europæiske sundhedsmyndigheder, blandt andre, siger Jakob Riis, der er medlem af ledelsen hos Novo Nordisk, hvor han blandt andet bestrider positionen som marketing-direktør.

- GKV-Spitzenverband har ikke desto mindre besluttet at sætte prisen på niveau med en ordinær human insulin - et produkt, der blev lanceret i 1980'erne. Hvis vi skulle acceptere denne pris, ville vi underminere vores mulighed for at forske og udvikle medicinske produkter til folk med diabetes, fortsætter Jakob Riis.

Beslutningen om at afslutte distribution og salg af Tresiba har ingen effekt på salget i de øvrige 29 lande, som produktet er lanceret i, fastslår Novo Nordisk.


/ritzau/FINANS