Novo smider »den hellige gral« på porten

Novo Nordisk stopper udviklingen af oral insulin, som ellers tidligere har været et stort - men dog også meget langsigtet - fokus hos medicinalselskabet.

Novo Nordisk stopper udviklingen af oral insulin, som ellers tidligere har været et stort - men dog også meget langsigtet - fokus hos medicinalselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oral insulin har været anset som meget vanskelig at udvikle, men også som et potentielt uhyre værdifuldt middel at have i porteføljen, og blandt andet derfor har Novo Nordisks forskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen, tidligere omtalt oral insulin som "den hellige gral" inden for behandlingen af diabetes.

Det sker som følge af nu mere udfordrende markedsvilkår, som betyder, at Novo ikke længere kan få helt så høje priser for flere af sine væsentligste midler på de store markeder. Derfor har selskabet skiftet fokus i sin forskning og udvikling.

- Som et resultat af den opdaterede forsknings- og udviklingsstrategi og prioriteringer vil Novo Nordisk ikke videreføre de nuværende udviklingsprojekter indenfor oral insulin og kombinationer, der involverer oral insulin. Endvidere vil der blive implementeret en række ændringer i porteføljen af projekter i tidlige stadier, skriver Novo Nordisk i sit regnskab for tredje kvartal.

Samtidig skal der muligvis i stedet kigges på at tilkøbe projekter, der allerede er i færd med at blive udviklet.

- Novo Nordisk har yderligere til hensigt at styrke sine aktiviteter vedrørende indlicensering af tidlige og mellemstadieprojekter samt eksterne akademiske samarbejder. Novo Nordisks nuværende portefølje af udviklingsprojekter i afsluttende faser berøres ikke af ændringerne, skriver Novo Nordisk.