Novo-selskab blæser til angreb på Coloplast

Tidligt i 2017 købte Novo Holdings knap 20 pct. af den britiske medicovirksomhed Convatec for 8,7 mia. kr. Nu indleder virksomheden et angreb på Coloplasts markedslederskab på stomiområdet.

Foto: Torben Christensen. Arkivfoto. Tidligt i 2017 købte Novo Holdings knap 20 pct. af den britiske medicovirksomhed Convatec for 8,7 mia. kr. Nu indleder virksomheden et angreb på Coloplasts markedslederskab på stomiområdet. 
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

Selv om Coloplast er markedsleder med knap 40 pct. af det globale stomimarked, sidder Convatec på 20 pct. af selvsamme marked. Ifølge storbanken Citi havde Convatec faktisk en større markedsandel end Coloplast i 2005, men siden da har selskabet støt tabt markedsandel.

» Vi har tabt markedsandele i mange, mange år, og i de seneste år har vi fladet det ud. Vi øgede sidste år, og i år har vi vist vækst igen, men det meste af det var drevet af vores amerikanske forretning, hvor vi tabte mindre, og vores markedsandel stadig er høj,« siger administrerende direktør hos Convatecs, Paul Moraviec, til Børsen.

I Europa oplever Convatec fremgang, selv om det er en sløvere fremgang end i USA. Trods fremgangen er selskabets vækst fortsat Coloplasts underlegen, da Coloplast vokser omtrent 7 pct. årligt, mens Convatecs vækst kun er omkring det halve - og under markedsvæksten - der ligger i intervallet 4-6 pct.