Novo: Satsning på Semaglutid øger risikoen

Novo: Satsning på Semaglutid øger risikoen  (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skaber håb, men også bekymring, hos ATP, at Novo Nordisk i de kommende fem til syv år satser på, at lægemidlet Ozempic, også kendt som Semaglutid, vil drive væksten.

»Den store risiko i Novo Nordisk - ud over prispres på insulin, som jeg tror vil aftage over det næste par år - er, at Novo Nordisk bliver meget afhængig af ét produkt. Semaglutid som injektion og som pille skal jo trække det meste af væksten de næste fem til syv år,« siger Claus Berner Møller, underdirektør for danske aktier i pensionskassen ATP, til Børsen.

Novo Nordisk står over for at skulle lancere Ozempic i injektionsform i USA i starten af det nye år og venter også en snarlig godkendelse i Europa og Japan af dette nye diabetesmiddel, som ventes at skulle levere op mod 80 pct. af væksten frem mod 2025.

»Selvfølgelig vil Tresiba (insulinprodukt, red.) også trække noget vækst, men Semaglutid bliver meget vigtig. Vi forventer, at GLP-1-markedet kan blive flere gange større end i dag, og tager Semaglutid hovedparten af markedet, ender vi med, at produktet kan komme til at udgøre en meget stor del af hele Novos salg om otte-ti år. Det øger risikoen, men vi håber jo på, at det sker,« siger Claus Berner Møller.