Novo: Sanofi køber retten til inhalerbar insulin

Det store franske medicinalselskab Sanofi, der er Novo Nordisks største konkurrent på markedet for diabetesbehandling, har købt et nyt produkt til porteføljen.

Det store franske medicinalselskab Sanofi, der er Novo Nordisks største konkurrent på markedet for diabetesbehandling, har købt et nyt produkt til porteføljen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT PRATTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanofi har købt rettighederne til at sælge Afrezza, en inhalerbar insulin til patienter med både type 1 og type 2 diabetes, i hele verden. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Det franske selskab betaler i første omgang 150 mio. dollar til amerikanske Mannkind Corporation, der har udviklet Afrezza. Senere kan der dog komme yderligere milepælebetalinger på op til 775 mio. dollar. Samtidig får Mannkind 35 pct. af de fremtidige overskud fra salget af produktet.

Sanofi overtager retten til at udvikle og sælge produktet, mens Mannkind i første omgang vil stå for produktionen på sin fabrik i Connecticut. Senere er der planer om at udvide produktionskapaciteten.

Afrezza blev godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i juni 2014, og produktet ventes lanceret i landet i første kvartal af 2015.