Novo-rivals diabetespille fejler i fedtlever-studie

Studiet viste, at selskabet ikke havde en statistisk signifikant bedre effekt på patienter med fedtlever, end tilfældet var for de patienter, der modtog placebo.

Foto: Linda Kastrup. Studiet viste, at selskabet ikke havde en statistisk signifikant bedre effekt på patienter med fedtlever, end tilfældet var for de patienter, der modtog placebo. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske medicialselskab Mercks diabetespille Januvia har i et amerikansk studie vist sig ikke at have nogen større effekt på behandlingen af fedtlever end placebo.

Det fremgår af branchemediet Science Daily.

Studiet er foretaget af University of California San Diego School of Medicine og viste, at Januvia ikke havde en statistisk signifikant bedre effekt på patienter med fedtlever, end tilfældet var for de patienter, der modtog placebo.

Novo Nordisks GLP-1-analog Victoza har tidligere vist lovende resultater i behandlingen af fedtlever, og i 2016 sætter det danske medicinalselskab også gang i et fase 2-studie med den nye langtidsvirkende GLP-1-analog, Semaglutid, som behandling af fedtlever.

Nonalkoholisk fedtlever er en tilstand, hvor der er øget mængde fedtvæv i leveren hos personer, som ikke indtager alkohol, eller som indtager så lidt alkohol, at det ikke er en sandsynlig forklaring på tilstanden.

Det er en typisk følgesygdom hos overvægtige og diabetikere.